Menu Sluit menu

Over het project

M Leuven doet een warme oproep: zet op 11 februari een bordje bij en verras iemand met een onvergetelijk avondmaal. Wie je uitnodigt, kies je zelf. Misschien is het tijd om nog eens bij te praten met die ene vriend die je uit het oog verloren bent. Heb je eigenlijk de poetshulp al eens gevraagd om te blijven eten? Of waarom nodig je niet gewoon eens een wildvreemde uit? Het zijn maar ideeën. Jij beslist.

Als je wel zin hebt in een gezellig diner, maar niet meteen weet wie uitnodigen, kan je je makkelijk registreren om zelf ergens de voeten onder tafel te schuiven. Misschien smeed je wel vriendschappen voor het leven. In ieder geval word je getrakteerd op een gezellig avondje tafelen.

Waarom een bordje bijzetten?

De aanleiding voor deze actie: op 7 maart opent een in de Leuvense Sint-Pieterskerk een nieuwe expo met als hoogtepunt ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts. Bouts was de eerste schilder die in zijn werk de apostelen letterlijk rond de tafel bracht – inderdaad, nog vóór Da Vinci dat deed. Als eerbetoon aan de Vlaamse meester die thuis was in Leuven, brengen we op 11 februari, 560 jaar later, opnieuw mensen samen om een maaltijd te delen. Gewoon, omdat iedereen nood heeft aan gezelligheid en warmte. En omdat elke reden goed is om samen te eten. Een simpel initiatief dat veel kan betekenen. 

Hoe neem ik deel?

Deelnemen kan op verschillende manieren. Ofwel zet je zelf een bordje bij, ofwel reserveer je een plaats aan de tafel van iemand die een bordje bijzet.  

Nodig je iemand uit die je kent en contacteer je dus zelf je gasten? Dan kan je je hier registreren.  

Wil je een bordje bijzetten voor iemand die je nog niet kent? Dan kan je je hier inschrijven als gastgezin. Mensen die graag bij jou willen komen dineren, kunnen dan een plaats reserveren aan jouw tafel. Wij zorgen ervoor dat je gast(en) de weg naar jouw voordeur vinden op 11 februari. 

Wie wel zin heeft in een gezellig diner, maar niet meteen weet wie uitnodigen, kan zich registreren om zelf ergens de benen onder de tafel te schuiven

Welke optie je ook kiest, deel vooral je avond met ons #zeteenbordjebij

Tussen Hemel en Aarde

Vanaf 7 maart 2020 is de volledig gerestaureerde Sint-Pieterskerk van Leuven de setting voor een nieuwe presentatie van Vlaamse topstukken. De blikvangers zijn de twee belangrijkste werken van Vlaamse Meester Dieric Bouts: ‘Het Laatste Avondmaal’ en ‘De Marteling van de Heilige Erasmis’. Bouts schilderde de werken 560 jaar geleden speciaal voor de kerk, en daar zijn ze nu nog steeds te zien. Om het verhaal van de kunstschatten van de kerk in hun historische context te vertellen, werkte M bovendien een innovatieve digitale beleving uit. ‘Tussen Hemel en Aarde. Beleef Het Laatste Avondmaal van Bouts’ maakt deel uit van het Vlaamse Meesters-project van Toerisme Vlaanderen. 


Meer informatie op www.diericbouts.be

©