Menu Sluit menu

Veelgestelde vragen

Over het project

Waarom een bordje bijzetten?

Meer dan 500 jaar geleden bracht de Leuvense schilder Dieric Bouts de 12 apostelen rond de tafel in zijn revolutionair schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’. Op 11 februari willen we, ter ere van Bouts, opnieuw mensen rond de tafel brengen. Gewoon, omdat iedereen nood heeft aan gezelligheid en warmte. En omdat elke reden goed is om samen te eten.

Hoe neem ik deel?

Deelnemen kan op twee manieren. Ofwel zet je zelf een bordje bij, ofwel reserveer je een plaats aan de tafel van iemand die een bordje bijzet.  

Nodig je iemand uit iemand die je kent en contacteer je dus zelf je gasten? Dan kan je je hier registreren.  

Wil je een bordje bijzetten voor iemand die je nog niet kent? Dan kan je je hier inschrijven als gastgezin. Mensen die graag bij jou willen komen dineren, kunnen dan een plaats reserveren aan jou tafel. Wij zorgen ervoor dat je gast(en) de weg naar jouw voordeur vinden op 11 februari. 

Zin in een gezellig diner bij iemand anders? Dan kan je je registreren om zelf ergens de voeten onder de tafel te schuiven. Dat doe je door op het kaartje een van de gastgezinnen te selecteren die in het groen gemarkeerd zijn. 

Wat kost dat?

Dat bepaal je helemaal zelf. Je maakt klaar wat je wil voor de prijs die je zelf wil spenderen. Het enige wat telt is het samenzijn. 

Hoe deel ik het met de wereld?

Bij je inschrijving krijg je een zelf af te drukken poster toegestuurd. Die kan je voor je raam hangen om voorbijgangers duidelijk te maken dat je deel uitmaakt van de #zeteenbordjebij-beweging. 

Had je niet per se je buren, maar eerder de hele wereld in gedachten? Deel dan een leuke foto van je voorbereidingen of van je diner zelf op Instagram met de hashtag #zeteenbordjebij. 

Wat met huisdieren?

Heb je huisdieren? Geen probleem. Geef het gewoon even aan in het inschrijvingsveld welke. Zo kunnen eventuele gasten er rekening mee houden bij hun keuze. 

Maar ik krijg helemaal geen mails?

Heb je je spamfolder al gecheckt? Daar ook niks? Neem dan contact op met communicatie@mleuven.be. We bekijken wat er mis is gegaan en laten je snel iets weten. 

Ik ben vegetariër/veganist/pescotariër/zwanger of ik heb allergieën. Wat nu?

Personen/gezinnen die een bordje bijzetten, geven daarbij aan of iets vegetarisch, veganistisch, met vlees of met vis maken. Kijk dus goed na of de host die je kiest bij je verwachtingen aansluit. 

Heb je allergieën of ben je zwanger? Laat het ons weten in het reserveringsformulier. Wij zorgen ervoor dat de nodige info bij je gastgezin komt. 

Ik had me ingeschreven maar kan toch niet deelnemen op 11 februari. Wat nu?

Da’s jammer, maar geen ramp. Laat het ons zo snel mogelijk weten via communicatie@mleuven.be. We brengen de nodige mensen op de hoogte.

Ik had me ingeschreven om een bordje bij te zetten voor een onbekende, maar niemand heeft een plaats gereserveerd bij mij.

Zonde! Maar je vindt ongetwijfeld nog wel iemand in je eigen netwerk die kan komen eten. Of ga gewoon eens bij de buren bellen? Gratis eten werkt altijd. 

©